• 1399/12/18 - 16:27
  • - تعداد بازدید: 1968
  • - تعداد بازدیدکننده: 112
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

کارگاه ترجمان دانش با موضوع « استفاده از شواهد پژوهشی در سیاستگذاری های توانبخشی » برگزار شد

کارگاه ترجمان دانش با موضوع « استفاده از شواهد پژوهشی در سیاستگذاری های توانبخشی » صبح امروز (دوشنبه) با حضور جمعی از اعضای هیات علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در سالن فارابی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.

   کارگاه ترجمان دانش با موضوع « استفاده از شواهد پژوهشی در سیاستگذاری های توانبخشی » صبح امروز (دوشنبه) با حضور جمعی از اعضای هیات علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در سالن فارابی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر آمنه ستاره فروزان عضو هیات علمی گروه آموزشی رفاه اجتماعی طی سخنانی در ابتدای این نشست گفت که این کارگاه پیرو اجرای پروژه هایی که از سوی مشاور محترم امور توانبخشی وزارت بهداشت سفارش شده بود، برگزار می شود تا سیاستگذاری بهتر در حوزه توانبخشی انجام شود.


   وی افزود: در این کارگاه که توسط اساتید حوزه سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود، قرار است که از داده های مطالعات انجام شده به توصیه های سیاستی و خلاصه های سیاستی که در حوزه توانبخشی مورد استفاده قرار می گیرد، برسیم.


   وی تصریح کرد که این کارگاه در ادامه جلسه ای که بصورت مجازی برگزار شد، برنامه ریزی شد تا با مشارکت و همفکری اعضای هیات علمی شرکت کننده، از داده های بدست آمده، متونی تهیه شود که توصیه های سیاستی برای سیاستگذاران و برنامه ریزان داشته باشد.


   وی از مشاور محترم وزارت بهداشت و حوزه پژوهش دانشگاه بدلیل حمایت از این فعالیت ها، تشکر کرد.


   دکتر مرضیه شیرازی خواه عضو هیات علمی مرکز تحقیقات SDH (عوامل اجتماعی موثر بر سلامت) نیز در سخنانی با اشاره به دو سند بین المللی در حوزه سلامت، گفت: کشور ما در این اسناد متعهد شده است که توسعه خدمات و زیرساخت های گسترش خدمات توانبخشی را ایجاد کند.


   وی از شرکت کنندگان خواست تا در توصیه هایی که برای سیاستگذاران تدوین می شود، بر چند موضوع  تاکید شود که عبارتند از :


خدمات توانبخشی باید در نظام سلامت ادغام شود.


خدمات توانبخشی باید در تمام سطوح نظام سلامت ادغام شود.


خدمات توانبخشی، بصورت تیمی ارائه می شود و ادامه دار است.


ارائه خدمات توانبخشی باید در تمامی بخش های سرپایی، بستری و در همه سطوح جامعه پیش بینی شود.


همه بیمارستان ها باید بخش اختصاصی برای ارائه خدمات توانبخشی داشته باشند.


منابع مالی به خدمات توانبخشی اختصاص داده شود.


موسسات بیمه گر باید از خدمت گیرندگان حوزه توانبخشی حمایت کنند و لذا بیمه ها به عنوان یکی از مهمترین ارکان ارائه خدمات، باید گسترش یابند.


در سیاستگذاری ها باید بر تهیه و تامین تجهیزات کمک توانبخشی، نظارت و آموزش آنها تاکید شود، چرا که ایران، به تدوین و اجرای این سیاست ها متعهد شده است.


  در ادامه، دکتر امیرحسین تکیان استاد سیاستگذاری حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشکر از دست اندرکاران بویژه دکتر جغتایی مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت، در سخنانی تحت عنوان " بیان اهداف و کلیات کارگاه " گفت:  برای اینکه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، قطب سیاستگذاری توانبخشی در کشور بشود، اولین قدم، تربیت نیروی انسانی است تا با دستیابی به مشکلات، شواهد قابل دسترسی را برای آن پیدا کنند.


   وی با اشاره به اینکه 15 تا 20 درصد افراد جامعه، به خدمات توانبخشی نیازمندند، تصریح کرد: باید بتوانیم شواهد علمی تولید شده را به زبان سیاستگذاران و برنامه ریزان تبدیل کنیم و برای پنج گروه از آنان مورد استفاده باشد که عبارتند از " وزیر بهداشت و معاونان، سازمان برنامه و بودجه، روسای دانشگاه ها، سازمان های بیمه گر و مجلس شورای اسلامی ".


  در ادامه این کارگاه، مباحث " شفاف سازی مشکل "، " عملیاتی نمودن مداخلات انتخاب شده تغییر رفتار" ، " عملیاتی نمودن مداخلات انتخاب شده بومی سازی " و " پایش و ارزیابی مداخله "، توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 18637
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: