• 1397/12/10 - 10:30
  • - تعداد بازدید: 6076
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

کافه اندیشه با عنوان " راه چیست؟... همسفر کیست؟ " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد

کافه اندیشه با عنوان " راه چیست؟... همسفر کیست؟ "، با حمایت معاونت فرهنگی – دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور دکتر" محمود انوشه " روانشناس، رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی - دانشجویی، مدیران و جمع بزرگی از دانشجویان در سالن شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد.


گالری تصاویر


   کافه اندیشه با عنوان " راه چیست؟... همسفر کیست؟ "، با حمایت معاونت فرهنگی – دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با حضور دکتر" محمود انوشه " روانشناس، رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی - دانشجویی، مدیران و جمع بزرگی از دانشجویان در سالن شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی برگزار شد.


    به گزارش مفدا علوم بهزیستی و توانبخشی؛ دکتر"محمود انوشه" در ابتدای جلسه با اشاره به اصول مهارتهای زندگی که هرفرد در زندگی نیاز دارد، گفت : هرگز در موقعیتی که خود در آن نبوده اید کسی را قضاوت نکنید، هرگز تحت کنترل و تاثیر سه چیز "گذشته، پول و مردم " قرار نگیرید.


    وی افزود: خودتان را برای دیگران آرام آرام ورق بزنید، چون اگر تمام شوید سریعا" سراغ دیگری می رود، هرگز در مورد همسر کسی چه مثبت و چه منفی اظهارنظر نکنید. هرگز نگذار آگاهی از عیب هایت تو را بترساند. هرگز از کسی بت نساز زیرا کوچکترین اشتباه او بزرگترین آسیب را به باورهای تو می رساند، هرگز همسرت را با هیچ کس دیگری به جزء خودش مقایسه نکنید، و ...


   وی در ادامه با اشاره به آدرس موفقیت و شکست افزود؛ موفقیت، بزرگراه توکل، بلوار آرامش، خیابان صبوری، میدان عمل، مجتمع انگیزه واحد پشتکار، پلاک 144، منزل صداقت است و شکست ، بزرگراه بدبینی، بولوار حقارت، خیابان توهم، میدان شعار، بن بست چه کنم؟ مجتمع یأس، واحد بیکاری، طبقه زیرزمین، منزل فلاکت می باشد.


    " جاده خوشبختی و موفقیت هیچ وقت سرراست نیست، یک پیچ به نام شکست دارد و یک دور برگردون به نام سرگردانی، سرعت گیری به نام دوستان، چراغ قرمزی به نام دشمنان، چراغ احتیاطی دارد به نام خانواده، تابلو راهنمایی به نام هدایت الهی، ماشینی به نام عقلانیت، فرمانی به نام بصیرت، موتوری به نام جسارت، چرخ های تلاش، باک این ماشین به نام امید، مکمل سوخت به نام توکل، کمک فنری به نام انعطاف و مدارا و این درحالی است که این مهارت ها را در هیچ جا ما یاد نگرفتیم و به ما یاد نداده اند.


   انوشه افزود: اگر کسی از شما پرسید، چه قدر دوستم دارید نگویید تا بی نهایت، بگویید به اندازی ای که لیاقت من را دارید، اگر کسی پرسید چه قدر دوستم دارید نگوئید تا ابد، بگوئید تا زمانی که برای من می مانید، اگر کسی گفت چه قدر به من اعتماد دارید، نگوئید به اندازه چشمانم، بگوئید به اندازه ای که به من اطمینان می دهی اعتماد دارم، تا بداند تا زمانی برای او ارزش قائلید که به ارزش هایتان احترام بگذارد.


    وی با اشاره به کلام مولا علی (ع)  گفت: ایشان فرمودند، مهم نیست که تو چه قدر زنده ای؟ مهم اینست که چقدر زندگی می کنی، مهم نیست که تو چه قدر داری ؟ مهم این است که چقدر می بخشی، مهم نیست که چقدر درد می کشی؟ مهم این است که تو چقدر صبر داری و مهم این است که تو چه تصمیمی می گیری و همچنین حضرت علی (ع) فرمودند؛ هرگز نگذار آگاهی از عیب هایت، تو را بترساند.


   وی در ادامه افزود؛ محیط پیرامونی و اتفاقات اطراف تو نیست که اهمیت دارد، مهم این است که تو در درون چه چیزی داری و چه چیزی هستی.


    وی با اشاره به اینکه اعتماد طی یک عمر به دست می آید و در چند ثانیه تخریب می شود و تا آخر عمر طول می کشد تا ترمیم شود، افزود؛ رمز شادی؛ لبخند، ایمان، ادب و امید است و بزرگترین توهین انسان به خودش، مقایسه باطن زندگی خودش با ظاهر زندگی دیگران است .


   این مدرس روان شناسی ادامه داد؛ مراحل ورود به ازدواج، مشاهده، مصاحبه، مکاشفه و مشاوره می باشد و هر رابطه ای باید سه ویژگی داشته باشد : به نفع تو باشد، به ضرر هیچ کس نباشد، مبتنی بر واقعیت باشد.


   "در مثنوی معنوی یک جمله وجود دارد، در انسان یک مرض وجود دارد و مادر همه ی مرض هاست و آن "خودخواهی" است و یک درمان وجود دارد که مادر همه درمان هاست و آن "عاشقی" یعنی "دگرخواهی" است.


    وی بااشاره به انواع عشق از دیدگاه علمی  افزود؛ در سال ۱۹۸۷ استرنبرگ نظریه‌ای ارائه داد که در آن، عشق را به شکل یک مثلث تصور کرد. او می‌گوید که عشق مرکب از سه بخش "صمیمیت، شور و شوق (شهوت) و تصمیم/ تعهد" است.


   وی رمز ازدواج موفق را نیت سالم، توکل و همدلی دانست و پنج عامل طلاق در ایران را "برقراری ارتباط مجدد با عشق سابق، ازدواج به خاطر فراموش کردن عشق سابق، ازدواج به خاطر اصرار خانواده، ازدواج به امید تغییر، ازدواج به امید ایده آل بودن همسر " ذکر کرد.


   بگفته این روانشناس، طبق تحقیقات انجام شده، بعد از حدود 15 تا 17 ماه که از ازدواج رسمی می گذرد، زوجین برای هم عادی می شوند و به این مهم می رسند که طرف مقابل او بنده است و خدا نیست.


    وی بنقل از اشعار مولانا گفت: انسان فهیم با خداست و این خداوند است که معشوق واقعی ما را به ما نشان می دهد.


    " هنر عشق در پیوند تفاوت هاست و معجزه اش نادیده گرفتن کمبود هاست و ما باید این سخن زیبا را سر لوحه ی زندگی خود قرار دهیم. در یک رابطه شان خود را پایین نیاورید و نگذارید به شما آسیب برسد، زیرا قیمت هر شیء آن مقدار پولی نیست که در قبال آن می دهیم بلکه مقدار عمر ماست که صرف توجه به آن شی می شود.


    دکتر انوشه افزود: این ما هستیم که به دیگران اجازه می دهیم، عمر ما را بدزدند با رابطه های کوتاه مدتی که با دیگران داریم. گریز ما از خود شروع فاجعه است. قرآن به ما یاد داده است اگر تو با خودت و در خودت به وحدت برسی با تمام جهان به وحدت رسیده ای.


    وی به نقل از آیات قرآن کریم ادامه داد: قرآن می فرماید، باید چهار صلح "صلح با طبیعت، با مردم، با خودت و با خدا " را پشت سر بگذاری، باید قدر لحظاتی که برای دیگران می گذارید را بدانید زیرا آن دقیقه ها دقیقا" خود شما هستید و ازدواج، مسئولیت، وفاداری، امانت داری، شناخت، انعطاف پذیری، امید دادن، آگاهی و آزادی متقابل است.


   گفتنی است؛ اجرای برنامه های شاد و متنوع، پرسش و پاسخ دانشجویی، پخش کلیپ، اجرای موسیقی زنده، فروش کتاب، انجام اولین بازی آموزشی با موضوع "معیارهای ازدواج" با همکاری گروه مددکاری، از دیگر برنامه های این کافه اندیشه بود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: طیبی – نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13879
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: