به مناسبت هفته کتاب مطرح شد؛
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حدود 29 هزار عنوان کتاب، کتابخانه جامع توانبخشی کشور محسوب می شود
مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: کتابخانه مرکزی این دانشگاه با 28 هزار و 900 عنوان کتاب تخصصی به زبان لاتین و فارسی و کتب الکترونیک ، " کتابخانه جامع توانبخشی کشور" محسوب می شود.
مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: کتابخانه مرکزی این دانشگاه با 28 هزار و 900 عنوان کتاب تخصصی به زبان لاتین و فارسی و کتب الکترونیک ، " کتابخانه جامع توانبخشی کشور" محسوب می شود.
دکتر" گیتا موللی " در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه ، ضمن تبریک به تمامی اساتید و دانشجویان بمناسبت فرارسیدن هفته کتاب، افزود: هم اکنون کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارای 11 هزار و 500 عنوان کتاب به زبان فارسی ، 12 هزار و 400 عنوان به زبان لاتین و حدود پنج هزار کتاب بصورت الکترونیک (فارسی و لاتین) است و سعی شده تا طی دو سال اخیر با مشورت مدیران و اعضای هیات علمی گروه های آموزشی ، کتب تخصصی مورد نیاز رشته های مختلف خریداری شود ، بطوری که گنجینه بسیار ارزشمندی از کتب تخصصی توانبخشی و سلامت اجتماعی در کتابخانه مرکزی این دانشگاه ذخیره شده است.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه بررسی های همه جانبه برای جابجایی محل کتابخانه مرکزی به ساختمان تازه تاسیس فارابی ، نشان از این مهم داشت که جابجایی کتابخانه ، به صلاح نیست و این گنجینه که هر روز بر غنای آن افزوده می شود ، در محل فعلی و قدیمی آن ، بیشتر حفظ می شود، برنامه بازسازی و توسعه کتابخانه مرکزی در محل فعلی که قرائت خانه و کتابهای چاپی در آن قرار دارند، تدوین شد ، که امیدواریم با موافقت و حمایت مالی ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، این برنامه اجرا شود.
دکتر موللی افزود: البته سایت کتابخانه به ساختمان فارابی منتقل شد و بزودی با تامین بودجه ، این بخش تجهیز و راه اندازی خواهد شد تا دانشجویان و اعضای هیات علمی بتوانند برای جستجوی مقالات ، به این بخش که در طبقه اول ساختمان جدید قرار دارد، مراجعه کنند.
وی با اشاره به کمبود فضای لازم جهت اجرای برخی از برنامه ها برای اعضای هیات علمی و دانشجویان ، گفت: تاکنون برنامه " کافه کتاب " را بصورت موردی و بمناسبت های خاص برگزار کردیم ، اما اگر فضای لازم را برای اینکار داشتیم ، می توانستیم آن را بصورت منظم و در فاصله زمانی کم و مشخص برگزار کنیم و با اطلاع رسانی در سطح منطقه و دیگر دانشکده ها ، نسبت به جذب دانشجویان و علاقه مندان دیگر نیز به کافه کتاب دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اقدام کنیم.
مدیر اطلاع رسانی پزشکی و انتشارات دانشگاه همچنین " برگزاری جلسات کتابخوانی ، رونمایی از کتابهای جدید و ایراد سخنرانی مولفان ، مترجمان و یا نویسندگان آنها در مورد کتابهایشان ، برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های مرتبط " را از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای دانشجویان و علاقه مندان ذکر کرد که به دلیل کمبود فضا و عدم وجود امکانات لازم ، تاکنون اجرا نشده است.
دکتر موللی ، در عین حال ، کتابخانه مرکزی دانشگاه را از جمله بخش های بسیار فعال دانشگاه معرفی کرد ، بطوری که بیش از سه هزار نفر عضو پرتال و کتابخانه هستند و فقط میز امانت کتابخانه مرکزی ، سالانه بطور میانگین چهار هزار عنوان کتاب فارسی زبان و هزار عنوان کتاب به زبان لاتین را امانت می دهد.
وی همچنین درمورد انتشارات دانشگاه گفت : طی سه سال اخیر ، تلاش شده تا جلسات شورای نشر را بصورت مرتب با حضور اساتید داخل دانشگاه و فرهیختگان کشوری داشته باشیم و داوری ها نیز از معیارهای کاملا تخصصی و سخت گیرانه استفاده شود .
دکتر موللی با اشاره به چاپ 45 عنوان کتاب در حوزه های مختلف توانبخشی و سلامت اجتماعی طی سه سال اخیر و تجدید چاپ 80 عنوان کتاب ، افزود: هم اکنون ، 20 عنوان کتاب در فرآیند چاپ است ضمن آنکه 11 عنوان کتاب نیز به مرحله چاپ رسیدند که از جمله کتب ارزشمند زیر چاپ دانشگاه ، کتاب " تشخیص بالینی در روانشناسی " است که به دکتر محمدخانی سفارش شد و معتبرترین مرجع روانشناسی کشور محسوب می شود.
وی در مورد فعالیت های برون دانشگاهی بخش انتشارات نیز گفت: کتابهای چاپ سال 95 برای اولین بار، در مسابقه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده است ، ضمن آنکه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با پیوستن به سامانه " مداد " که مربوط به کتب دانشگاهی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است ، به دلیل امکانات و گنجینه غنی انتشارات آن، جزو چهار دانشگاه اول کشور شناخته شد.
وی همچنین درباره وب سایت بخش انتشارات اظهارداشت: وب سایت فارسی و انگلیسی با 200 عنوان کتاب تالیفی و ترجمه ای ساخته شده است ، مرتبا کاتالوگ ها بصورت آنلاین در دسترس بوده و فروش و ارسال کتاب به سراسر کشور بصورت منظم انجام می شود و وب سایت ، کاملا پویا و فعال است .
موللی تصریح کرد: خوشبختانه ، انتشارات دانشگاه آنقدر شناخته شده است که قبل از چاپ بسیاری از کتب ، مشتری برای آنها اعلام نیاز می کند.
وی ادامه داد: سری ده جلدی " مداخلات زودهنگام برای کودکان ناشنوا و کم شنوا " که کار مشترکی با وزارت بهداشت است ، هم اکنون در وب سایت انتشارات قابل رویت بوده و استقبال خوبی از آن شده است.
وی همچنین ، سری هفت جلدی " پروتکل های توانبخشی برای کودک کم شنوا " و کتاب " مدیریت کاربردی مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی " را از جمله کتاب های پرفروش انتشارات دانشگاه نام برد و گفت : خوشبختانه در حوزه های کاردرمانی ، ارتوپدی فنی ، گفتار درمانی ، سلامت در حوادث و بلایا ، فیزیوتراپی نیز کتابهای خیلی خوبی داریم که شناخته شده هستند.
دکتر موللی در پایان این گفت وگو ، با تبریک مجدد به مناسبت هفته کتاب ، از تمامی اساتید و دانشجویان خواست تا نظرها و پیشنهادهای خود در ارتباط با کتابخانه مرکزی و انتشارات دانشگاه را ارائه بدهند و با تالیف کتابهای خود ، انتشارات دانشگاه را پربارتر کنند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور