• 1396/02/24 - 19:24
  • - تعداد بازدید: 3787
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

کمیته بین المللی مداخله زودهنگام کم شنوایی (FCEI)، از دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دعوت به همکاری کرد

کمیته بین المللی مداخله زودهنگام کم شنوایی (FCEI)، از دکتر" گیتا موللی " دانشیار و محقق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، برای اجرای برنامه نظارت و مدیریت بر مداخلات زودهنگام کم شنوایی ، متمم بیانیه غربالگری شنوایی نوزادان دعوت به همکاری کرد.



    کمیته بین المللی مداخله زودهنگام کم شنوایی (FCEI)، از دکتر" گیتا موللی " دانشیار و محقق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، برای اجرای برنامه نظارت و مدیریت بر مداخلات زودهنگام کم شنوایی ، متمم بیانیه غربالگری شنوایی نوزادان دعوت به همکاری کرد.


    دکتر" موللی " درباره این برنامه که برای اجرای آن در ایران و جهان انتخاب شده است ، به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : تحقیقات دهه های اخیر نشان داده است که مهمترین عامل موفقیت کودکان کم شنوا، تشخیص زودهنگام اختلال در کودک ( دربدو تولد) و مداخلات زودهنگام ( بلافاصله پس از تشخیص ) است.


   وی افزود: کودکانی که  کم شنوایی یا ناشنوایی شان در روزهای نخست زندگیشان ، تشخیص داده شود و سمعک دریافت کرده و در برنامه های مداخله زودهنگام شامل مداخلات شنوایی ، زبان و گفتار و روانشناسی قرار بگیرند، می توانند مانند همسالان خود زبان و گفتار بیاموزند و تفاوتی در عملکرد آتی آنان با دیگر همسالان شنوایشان نخواهند داشت.


   وی تصریح کرد: هرچند که لزوم مداخله زودهنگام بسیار مشخص است، اما  متاسفانه در کشور ما ، مشکلات شنوایی خیلی از کودکان در غربالگری بدو تولد تشخیص داده می شوند ، ولی سمعک و مداخلات زودهنگام برایشان فراهم نیست و یا خانواده مراجعه نمی کند و درنهایت ، دیرهنگام به این برنامه ها می پیوندند و زمان طلایی را ازدست می دهند.


    این متخصص شنوایی شناسی افزود: طبق یافته های اخیر محققان ، سن طلایی زبان آموزی برای کودکان ، شش ماهگی است و کودکان کم شنوا /ناشنوایی که  پس از شش ماهگی وارد برنامه های توانبخشی شوند ، در بهترین حالت ،حداکثر به  60 درصد توانایی های زبانی همسالان شنوایشان می رسند.


   دکتر موللی گفت : کمیته علمی مجری برنامه جهانی مداخلات زودهنگام کم شنوایی، متشکل از پروفسور"یوشی ناگا ایتانو" از برجسته ترین دانشمندان جهان در این حوزه و محققانی از استرالیا، اتریش، انگلستان و ایالات متحده و نیز، انجمنهای بین المللی پزشکان اطفال و انجمن اروپایی و امریکایی والدین کودکان ناشنوا هستند و با توجه به فعالیت های محققان و متخصصان این حوزه در کشورهای مختلف ، آنان را برای اجرای این برنامه انتخاب ، و دعوت به همکاری می کنند.


    وی افزود: این کمیته علمی بین المللی از وی به عنوان متخصص و محقق همکار ، خواسته اند تا در جلساتی که بمنظور برنامه ریزی های جهانی برای ترویج و اجرای کامل مداخلات زودهنگام برای کودکان کم شنوای کشورهای درحال توسعه است ، شرکت کند تا راهکارهای عملی برای ارتقای زندگی هزاران کودک کم شنوا در کشور بدست بیاید.


    بگفته دکتر موللی، این کمیته علمی همچنین خواستار آن شده  که تمامی اقدامات مراکز، دانشگاه ها و افراد همکار در کشور ما توسط  ایشان به نمایندگی از کشورمان در سال 2018  میلادی ، همراه با گزارش کامل دراین خصوص در کنفرانس جهانی مربوطه ، به  نمایندگان دیگر کشورها ارایه شود. از این رو اجرای کامل برنامه نیازمند حمایت ، همراهی و همکاری سازمانها و مراکز سراسر کشور است.


   وی گفت: اقدامات لازم در زمینه مداخلات زودهنگام کودکان کم شنوا  شامل مداخلات توانبخشی ، روانشناسی و تکنولوژی های شنوایی بصورتی کاملا خانواده محور می باشد که می بایست طبق مصوبات علمی ارائه شده در بیانیه جهانی 2014 و 2016 میلادی (کنفرانس اتریش)   که متمم بیانیه جهانی غربالگری شنوایی نوزادان است ، اجرا شود.  این فعالیتها متاسفانه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته هم بطور مطلوبی انجام نمی شود.


    وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با اجرای برنامه ، در این حوزه نیز به یاری خدا مانند دیگر حوزه های سلامت پیشگام خواهد شد و بسیاری از دیگر کشورهای منطقه در آینده ، ایران را بعنوان الگوی خود در این حوزه قرار می دهند.


    دکتر موللی, مولف و مترجم کتابها و مقالات متعدد در زمینه کم شنوایی با تاکید بر اینکه اجرای برنامه در ایران بصورت خانواده محور و با درنظر گرفتن فرهنگ ایرانی ,ارزشهای اسلامی و متناسب با شرایط کشورمان بکار گرفته خواهد شد، افزود: کمیته علمی بین المللی (FCEI) از متخصصان منتخب  ، خواسته است تا تمام امکانات ملی و علمی همه مراکز را بکار بگیرند و فعالیتی را  در سطح کشور شکل دهند  تا ان شاالله هیچ کودک کم شنوایی را در کشور نداشته باشیم که  تا شش ماهگی، اقدامات تشخیصی و توانبخشی برایش انجام نشده باشد.


   وی در پایان این گفت وگو ؛ از همه مراکز, سازمانها و افراد علاقه مند، برای اجرای کامل این برنامه، دعوت به همراهی و همکاری کرد.


انتهای پیام /


تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10195
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: