• 1402/10/20 - 12:02
  • - تعداد بازدید: 338
  • - تعداد بازدیدکننده: 330
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران :

فناوری های توانبخشی گامی به سوی ایجاد فرصت های برابر برای افراد دارای معلولیت

دکترنسرین گوهری رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران درخصوص برگزاری دومین جشنواره فناوری های توانبخشی گفت: فناوری توانبخشی نیازمند نگاه ویژه از سوی متولیان سلامت و فناوران است و فناوری های توانبخشی گامی به سوی ایجاد فرصت های برابر برای افراد دارای معلولیت است .

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: اهمیت برگزاری دومین جشنواره فناوری های توانبخشی از حیث توجه به  فناوری های نوین در تمام عرصه های زندگی به ویژه در زندگی افراد دارای معلولیت، حائزاهمیت است و باید توجه ویژه ای به فناوری های نوین در بحث توانبخشی شود، در زمان‎های گذشته تعداد اندکی از افراد به سنین کهولت و پیری می‎رسیدند، اما در جهان کنونی پیشرفت‎های فناوری و بهداشتی باعث شده تا افراد سال‎های بیش‌تری عمر کنند و مرگ آن‌ها در سنین بالاتری اتفاق افتد، در نتیجه در حال حاضر افراد بیش‌تری  نیاز به خدمات توانبخشی دارند، درحال حاضر، کشور در مرحله‌ گذار ساختار سنی قرار گرفته است و انتظار می‌رود در چندین دهه‌ی بعد، پدیده‌ سالخوردگی جمعیت را تجربه نماید و آمار سالمندان رو به افزایش است و از طرفی  افزایش آمار سکته مغزی، تصادفات جاده ای، بیماری های اسکلتی عضلانی و ..... بیانگر نیاز جامعه به  خدمات توانبخشی است و از آنجاییکه خدمات توانبخشی خدماتی مستمر و زمانبر است و برای همگان در دسترس نیست، فناوری های نوین توانبخشی نقشی اثربخش دارد و در این زمینه کمک کننده محسوب می شود.

وی ادامه داد: از طریق فناوری های توانبخشی از راه دور، از طریق هوشمند سازی واقعیت مجازی و سایر فناوری های توانبخشی می­توان به افراد دارای معلولیت و افراد با انواع کم توانی و محدودیت کمک کرد و در واقع این تکنولوژی ها با رویکردهای مهمی نظیر بهبود سلامت جسمی و حوزه شناختی موجب ارتقا عملکردهای خانوادگی، روانی، اجتماعی و مسائل عاطفی افراد شوند و نقش مهمی در ارتقا سلامت جامعه داشته باشند.

ناتوانی یک مسئله جهانی سلامت و بهداشت عمومی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، ناتوانی را باید به عنوان یک مسئله جهانی سلامت و بهداشت عمومی به رسمیت بشناسیم ، 15 درصد جمعیت دچار ناتوانی هستند و از این تعداد، یک پنجم در فعالیت های روزمره دچار مشکلات شدید هستند و به نوعی معلولیت برای این گروه ها اتفاق افتاده است، بنابراین نیاز است که خدمات توانبخشی در جامعه، بسیار زیاد مورد توجه متولیان سلامت قرار بگیرد  و در تمامی نقاط کشور افراد دارای معلولیت، سالمندان و سایر افراد جامعه هدف بتوانند از خدمات توانبخشی استفاده کنند.

وی گفت: در حال حاضر در کشور ما خدمات توانبخشی متوازن در نقاط مختلف کشور توزیع نشده است  و در دسترس همگان وجود ندارد و امیدواریم خدمات توانبخشی به صورت گسترده تر در قسمت های مختلف این کشور راه اندازی شود و با فرهنگسازی و تبیین نقش خدمات توانبخشی در جامعه  شاهد ارتقا جایگاه توانبخشی باشیم.

وی گفت: برای شناخته شدن جایگاه توانبخشی باید مسئولین حوزه  سیاست گذاری و همچنین مردم اطلاعات کافی در مورد مفاهیم علمی و ساختار مدیریتی نظام مند توانبخشی را کسب کنند و در واقع عدم هماهنگی بین نظام سلامت و توانبخشی منجر به یک سری بی نظمی هایی در امور مربوط به توانبخشی می شود و باید در حوزه آگاهسازی نقش توانبخشی،  رسانه ها نیز گام های عملیاتی بردارند.

 دکتر گوهری تصریح کرد:  آشنایی با بیماری های ناتوان کننده ، خدمات مورد نیاز بیماری های ناتوان کننده، شیوه برخورد با ناتوانی، نقش توانبخشی، تغییرنگرش افراد به ناتوانی و... از مسائلی است که متولیان و مردم باید نسبت به آن آگاه شوند.

  وی در خصوص موانع دسترسی محیطی و همچنین مشکلات شهری افراد دارای معلولیت گفت: نقش شهرداری در این زمینه بسیار پر رنگ است و امید است با مناسب سازی محیطی، شرایطی را فراهم کنند که افراد ناتوان و دارای معلولیت بتوانند از خدمات توانبخشی در سطح شهر به راحتی استفاده کنند و با تقویت کار تیمی، ارتقا آگاهی و تقویت حوزه آموزش متخصصان توانبخشی در سال­های تحصیل ، کسب تجارب کشورهای توسعه یافته و... به جامعه هدف کمک کنند.

وی افزود:بنده به عنوان رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران از برگزاری «دومین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی» که در روز سه شنبه مورخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۲، توسط دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود، بسیار تشکر می­کنم، این رویداد علمی با توجه به ماموریت های دانشگاه، نقش بسیار مهمی را در ایجاد فرصت های برابر برای جامعه هدف به دنبال دارد و برای ارتقای سطح دانش متخصصین این امر، استفاده از این تکنولوژی ها در مراکز درمانی ، کلینیک ها و سازمان هایی که از این خدمات استفاده میکنند اثرگذار است.

دکتر گوهری ادامه داد: برگزاری «دومین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی» در واقع حامل اندیشه های نو و یادآور نیاز به تحول در امور توانبخشی است و این پیام را دارد که باید در برنامه ریزی ها و محاسبات سیاستگذاران، فناوری های  توانبخشی به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: امیدواریم فناوری های نوین در حیطه شنوایی و تعادل، پیشرفت به سزایی پیدا کند و افراد کم شنوا، ناشنوا، افراد دچار اختلال شنوایی و تعادلی و سایر افراد جامعه هدف بتوانند از فناوری های توانبخشی در جهت زندگی با کیفیت تر بهره بگیرند.

گفتنی است دومین جشنواره فناوری های توانبخشی به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی 24بهمن ماه سال جاری با همکاری و حمایت مجمع خیرین سلامت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاونت پژوهشی وزارت علوم، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان بهزیستی کشور، جمعیت هلال احمر، سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم: گلرخ

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 30267
خبرنگار

جعفر دخیلی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: