• 1404/02/06 - 07:22
  • - تعداد بازدید: 134
  • - تعداد بازدیدکننده: 122
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توجه به اقتصاد و معیشت تنها بخشی از راه حل چالش جوانی جمعیت است

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها، گفت: مشکلات اقتصادی و معیشتی تنها بخشی از موضوع هستند. برای فائق آمدن بر این چالش، باید به بنیان‌های فرهنگی و اجتماعی و نیز نهاد خانواده توجه ویژه‌ای داشت.

توجه به اقتصاد و معیشت تنها بخشی از راه حل چالش جوانی جمعیت است
00:00
00:00
دانلود

 

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با موضوع "جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها"  همزمان با هفته سلامت برگزار شد.

در این نشست، دکتر سید علی حسینی، رئیس قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه، به اهمیت موضوع جوانی جمعیت اشاره و آن را یکی از چالش‌های جهانی عنوان کرد و افزود: در کشورهای توسعه‌یافته و غربی نیز با چنین چالشی مواجه هستیم.

دکتر حسینی تاکید کرد: در کشورهای توسعه‌یافته، با وجود وضعیت مالی مناسب خانواده‌ها و حمایت‌های گسترده، همچنان نرخ زاد و ولد کاهش یافته است و این کشورها به دنبال راهکارهایی برای مقابله با این مشکل هستند.

رئیس قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه گفت: توجه به اقتصاد و معیشت در این زمینه اهمیت زیادی دارد و می‌تواند به حل این چالش کمک کند، اما مشکلات اقتصادی و معیشتی تنها بخشی از موضوع هستند.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ادامه تصریح کرد:  باید از بنیان‌های فرهنگی و تمدنی ایرانی برای فائق آمدن بر این چالش استفاده کرد.توجه ویژه به نهاد خانواده، تکریم جایگاه آن و بازگشت به فرهنگ ایرانی و بنیان‌های آن از مهم‌ترین اقدامات برای حل این معضل است.

 دکتر حسینی همچنین راهکارهای بومی و فرهنگی مبتنی بر شواهد علمی و محوریت دانشگاه را در مقابله با چالش جوانی جمعیت ضروری دانست و اظهار داشت: وظیفه دانشگاه‌ها این است که راهکارهای علمی ارائه دهند و رفع این چالش باید دغدغه اصلی دانشگاه‌ها باشد.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تاکید کرد: دانشگاه ما به دلیل سیاست‌ها، ماموریت و فلسفه وجودیش در این زمینه وظیفه  دارد که راهکارهای علمی ارائه داده و این موضوع توسط اساتید این دانشگاه بررسی شود.

 

در ادامه، دکتر فلاحی، دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه، به آمار جمعیتی ایران اشاره کرد و گفت: «طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت کشور ۷۹ میلیون نفر بوده است و پیش‌بینی می‌شود که این آمار در سال 1405 به حدود 89 میلیون نفر برسد.

 وی افزود: «ایران یک درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده است و تا سال 2041 جمعیت کشور به ۹۱ میلیون نفر می‌رسد که رشد 2 میلیون نفری طی 15 سال بسیار پایین است.

دکتر فلاحی در ادامه به عواملی که بر رشد جمعیت تاثیر دارند، اشاره کرد و گفت: «نرخ ازدواج، زاد و ولد، مرگ و میر، مهاجرت و عوامل فرهنگی اجتماعی همگی در رشد جمعیت نقش دارند. رشد جمعیت و ازدواج ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.

دبیر قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه همچنین به عوامل موثر بر عدم ازدواج اشاره کرد و گفت: شرایط مالی و اقتصادی، تورم و مشکلات معیشتی در این زمینه نقش بسزایی دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین بر لزوم وجود جمعیت مولد برای پیشرفت کشور تاکید کرد و گفت: «جمعیت مولد به افراد بین ۱۸ تا ۶۵ سال اطلاق می‌شود و متاسفانه در کشور ما این جمعیت در حال کاهش است.»

پایان پیام/

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 32449

تصاویر

توجه به اقتصاد و معیشت تنها بخشی از راه حل چالش جوانی جمعیت است
خبرنگار

رضا پیرهادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: