رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران
نقش ویژه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در راهبری مدیریت خطر در حوادث و بلایا
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در دومین همایش ملی-دانشجویی "مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت" با شعار جهانی "مدیریت خطر یکپارچه در نظام سلامت»" گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در راهبری مدیریت خطر در حوادث و بلایا در نظام سلامت نقش ویژهای دارد.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این همایش ضمن تسلیت شهادت سردار سرتیپ پاسدار سید رضی موسوی و یادآوری خدمات بزرگ ایشان در نظام سلامت در حوادث و بلایا و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غزه به ویژه زنان و کودکان که بدترین بحران ها ر ا تجربه کردند، گفت: مسیر بالنده ای با محوریت اساتید و نقش ویژه این دانشگاه راهبری شده است و مملوس می بینم که نظام سلامت جلوتر و نظام مندتر از وزارت علوم و آموزش و پرورش کار میکند و با توجه به اینکه طبق مصوبه هفتادوهفتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی ۱۸ آبان ماه ۹۹ در خصوص ارائه دو واحد نظری درس «اصول و مبانی مدیریت خطرحوادث و بلایا برای دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی رشتههای علوم پزشکی» موضوع بند الف ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور ابلاغ شده است و بر این اساس از نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ و به بعد کلیه دانشجویان رشتههای علوم پزشکی صرف نظر از سال ورود به تحصیل ملزم به گذراندن این درس به صورت مجازی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی هستند و از سویی تربیت دانش آموختگان منقطع کارشناسی ارشد و دکترا رشته مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، سلامت در حوادث و بلایا و..نشان می دهد وزارت بهداشت با رویکرد منظمی کار را آغاز کرده است.
نصیری با اشاره به مخاطراتی مثل زلزله و سیل و .. گفت: مخاطرات نوینی هم وجود دارد که هنوز مسئولین به رسمیت نشناخته اند و بحران آب وکمآبی اخیر ، آلودگی هوا و تهدیدات سایبری کشور جزء مخاطرات جدید دانست که باید جدی قلمداد شود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نداشتن سهم نگهداشت در حوزه سلامت را یکی دیگر از آسیبها دانست و گفت: ما یک سری آسیب پذیریهای کالبدی هم داریم، به عنوان مثال در انواع و اقسام حوزه سلامت سهم نگهداشت زیرساختها را نمیپردازیم.
وی در خصوص وضعیت بیمارستانهای شهر تهران گفت: تهران اوضاع خوبی در حوزه بیمارستان داری ندارد و باید در نظام سلامت برای وضعیت بیمارستانها از حیث مقاوم سازی و سایر رسیدگی های اصولی و اساسی، برنامه داشت.
نصیری، زلزله بم را یک تهدید دانست که به یک فرصت برای سیاستگذاران، بازنگری دستورالعمل ها و بهره مندی از ظرفیتهای کشور تبدیل شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به خروجیهای این رویداد علمی یادآوری کرد: این همایش چند خروجی نظیر گزارشی از تولیدات علمی ، پنل های تخصصی و خلاصه سیاستی و توصیهای برای مدیران و سیاستگذاران خواهد داشت و موضوعی بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی در پایان در خصوص عدالت اجتماعی گفت : عدالت این نیست که ما بستههای غذایی یکسان را به افراد مختلف با نیاز های مختلف بدهیم بلکه عدالت این است خدمات درست به افراد با نیازهای گوناگون داده شود به عنوان مثال خدمات سلامت به فرد سالم و فردی که دارای معلولیت است مطابق نیاز داده شود و برای گروه های آسیب پذیر نیز مدیریت خطر داشته باشیم که خوشبختانه با توجه به رسالت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شاهد حمایت علمی و تولید دانش تخصصی برای افراد دارای معلولیت نیز هستیم.
گفتنی است، دومین همایش ملی-دانشجویی "مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت" با شعار جهانی "مدیریت خطر یکپارچه در نظام سلامت»در ۶ و ۷ دی ماه برگزار شد، که روز ششم دی ماه به برگزاری کارگاه و روز هفتم به برگزاری پانل ها و نشست های علمی اختصاص یافت.
٠
نظر دهید