در نشست تخصصی سلامت جنسی در دوران سالمندی مطرح شد:
تنها 30 درصد از سالمندان درباره سلامت جنسی از پزشک میپرسند
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: کمتر از 30 درصد سالمندانی که به پزشک مراجعه و سوالات مرتبط با مسائل جنسی دارند و درباره آن صحبت کرده و جواب میگیرند.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر احمد دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نشست تخصصی سلامت جنسی در دوران سالمندی و بازنشستگی گفت: سلامت جنسی و رابطه جنسی در دوران سالمندی و بازنشستگی از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود، سالمندی پایان دنیا نیست!
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به تشریح ابعاد فرهنگی، پزشکی و فیزیولوژیک رابطه جنسی در دوران سالمندی پرداخت و افزود: به موضوع سلامت جنسی در دوران سالمندی و بازنشستگی کمتر توجه شده و معمولا نگرانیهای زیادی در این رابطه وجود دارد که برآورده نمیشود و به سوالات و نیازهای جنسی سالمندان پاسخی داده نمیشود.
دکتر دلبری با اشاره به مطالعه انجام شده در زمینه روابط جنسی در سالمندان ، تصریح کرد: کمتر از 30 درصد سالمندانی که به پزشک مراجعه و سوالات مرتبط با مسائل جنسی دارند و درباره آن صحبت کرده و جواب میگیرند و 70 درصد نیز سوال خود را مطرح نمیکنند یا پاسخ درخوری دریافت نمیکنند.
وی ادامه داد: رضایت از سلامت جنسی در دوران سالمندی و بازنشستگی دستخوش تغییراتی میشود. اثرات مشکلات جنسی در دوران سالمندی و بی توجهی به سلامت جنسی و اینکه برای رفع این مشکلات چه باید کرد و چه مداخلاتی لازم است، از موضوعاتی است که باید درباره اش فراوان صحبت کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: اهمیت سلامت جنسی، مانند سایر انواع سلامت مهم است و حتی بر روی انواع سلامت هم تاثیر میگذارد و باعث ارتقا کیفیت زندگی میشود، رفتار و عملکرد جنسی با مصرف انرژی و ترشح اندروفین باعث کاهش استرس و اضطراب میشود.
رفتار جنسی در دوران سالمندی ابزاری برای ابراز محبت به همسر است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: نگاه به سلامت جنسی در سالمندی به معنای آمیزش و مقاربت نیست ، در این دوره رفتار جنسی ابزاری برای ابراز محبت به همسر است. سلامت و ارتباط جنسی در دوران سالمندی و بازنشستگی وسیلهای برای تحسین همسر ، افزایش اعتماد به نفس زوجین، تحکیم خانواده و حس خوب در زوجین است.
این متخصص طب سالمندی به برخی باورهای غلط درخصوص رابطه جنسی در دوران سالمندی پرداخت و تصریح کرد: رابطه جنسی در دوران سالمندی یک تابو تلقی شده و باورهای غلطی در این رابطه وجود دارد، مورد بعدی زشت و ناپسند تلقی کردن تمایلات جنسی در دوران سالمندی است. باور غلط دیگری که مطرح است، عدم نیاز به سالمندان به رابطه جنسی است.
دکتر دلبری ادامه داد: از سایر باورهای غلط میتوان به کاهش کیفیت رابطه جنسی با افزایش سن، بدون عمل جنسی یا فاقد خاصیت جنسی بودن سالمندان، کاهش تمایلات جنسی زنان بعد از یائسگی، افراد مسن در معرض خطر ابتلا به بیماری مقاربتی نیستند! ، ارتباط رابطه جنسی در سالمندی با ارگاسم، حذف رابطه جنسی به دلیل بیمارهای قلبی و دیگر موارد اشاره کرد ،این باورهای غلط باید اصلاح شود.
اهمیت 57 درصد سلامت جنسی در مردان
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به مطالعه انجام شده در این دانشگاه با موضوع میزان اختلالات جنسی در سالمندان اشاره کرد و افزود: بر اساس این مطالعه، برای 57 درصد سالمندان مرد و 17 درصد سالمندان زن، سلامت جنسی بسیار مهم است. 73 درصد از مردان و 37 درصد از زنان در این مطالعه تجربه ارگاسم موفق داشتهاند.
این متخصص طب سالمندی در ادامه افزود: بر اساس این مطالعه 40 درصد مردان اختلالات نعوظ و 30 درصد نیز مبتلا به انزال زودرس هستند. 37 درصد زنان اختلال یا کاهش میل جنسی و ارگاسم دارند و بیش از 60 درصد مشکلی نداشتند.
دکتر دلبری به دلایل کاهش میل جنسی در دوران سالمندی پرداخت و تصریح کرد: تغییرات فیزیولوژیکی، باورهای مذهبی و اعتقادی و عومل فردی و اجتماعی از مهترین دلایل این کاهش است. دیدگاه و نگرش افراد تاثیر بیشتری در کاهش میل جنسی نسبت به سایر عوامل دارد.
انتهای پیام/