دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان
آغوش گرفتن و لالایی برای تقویت رشد کودکان ایرانی احیا شود
دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان با تاکید بر اهمیت ارتباطات عاطفی در تربیت کودکان، گفت: آغوش گرفتن و لالایی خواندن باید در خانوادههای ایرانی احیا شود تا احساس امنیت و محبت در کودکان تقویت شده و رشد روانی و اجتماعی آنها بهبود یابد.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر فرین سلیمانی، دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان، صبح امروز در نشست خبری اولین کنگره توانبخشی کودکان گفت: این کنگره در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشتماه در سالن همایشهای شهید احمدیروشن دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار میشود.
دکتر سلیمانی افزود: کنگره توانبخشی کودکان با هدف تبادل دانش و تجربیات میان متخصصان این حوزه و با حضور ۸۵ سخنران شامل ۱۰ سخنران کلیدی و ۴ سخنران بینالمللی است، برگزار میشود. در این کنگره ۱۶ پنل تخصصی شامل موضوعات مختلف علمی و درمانی برای کودکان با نیازهای خاص در نظر گرفته شده است.
دبیر علمی کنگره توانبخشی کودکان تصریح کرد: ارتقاء کیفیت زندگی کودکان دارای ناتوانی، رویکرد تیمی در توانبخشی این کودکان و بهبود سلامت آنها از جمله اهداف اصلی این کنگره هستند. در این کنگره، پنلی با عنوان "جایگاه هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در توانبخشی کودکان" برگزار میشود.
وی ادامه داد: دفتر فناوری دانشگاه در راستای ترویج این رویکرد نوین، فراخوانی برای دریافت آثار در زمینه توانبخشی کودکان منتشر کرد که در پاسخ به آن 120 اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شد. پس از ارزیابی توسط هیئت داوران، 12 اثر برگزیده شدند و در همایش معرفی میشوند.
دکتر سلیمانی همچنین به ارسال 85 پوستر به دبیرخانه کنگره اشاره کرد و افزود: این پوسترها پس از بررسی توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند و بهترین آثار انتخاب و در کنگره ارائه میشوند.
1000 روز اول زندگی کودک در توانبخشی اهمیت دارد
دبیر علمی کنگره توانبخشی کودکان با اشاره به اهمیت "هزار روز اول زندگی" گفت: معتقدیم مغز انسان در این دوران ساخته میشود و به همین دلیل در این کنگره ملی، این موضوع را در پنلی با حضور متخصصان پزشکی و توانبخشی بررسی میکنیم.
وی ادامه : همچنین بازیدرمانی و نقش آن در توانبخشی کودکان در پنل دیگری بحث و بررسی میشود.
این متخصص اطفال با تأکید بر لزوم تحقق سیاستهای جوانی جمعیت در کشور، گفت: در حال حاضر شاهد تولد نوزادان نارس و بسیار نارس هستیم که با تلاش متخصصان، جان سالم به در میبرند. سال گذشته میزان تولد در کشور به زیر یک میلیون تولد رسید و به همین دلیل مراقبتهای کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دکتر سلیمانی همچنین با اشاره به اختلال اتیسم و اختلالات یادگیری در کودکان، افزود: در این کنگره موضوعات مختلفی مانند کاشت حلزون در کودکان، آموزش کودکان با نیازهای ویژه و توانبخشیهای نوین در کودکان فلج مغزی نیز مطرح میشود.
وی با تأکید بر چالشهای سیاستگذاری در نظام سلامت کشور، گفت: یکی از موضوعات اصلی که در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، چالشهای سیاستگذاری نظام سلامت در حوزه توانبخشی کودکان است.
رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال تاکید کرد: باید آغوش گرفتن، لمس و لالایی خواندن برای نوزادان و کودکان را در خانوادههای ایرانی احیا کنیم. این موارد به تقویت احساس امنیت و محبت در کودکان کمک کرده و تاثیرات مثبت بسیاری بر رشد روانی و اجتماعی آنها دارد.
وی با اشاره به تاثیرات منفی موبایل و شبکههای اجتماعی در تربیت کودکان، افزود: باید از این تکنولوژیها فاصله بگیریم و بیشتر به ارتباطات عاطفی و فیزیکی با فرزندان توجه کنیم تا رشد روانی آنها تقویت شود.
پایان پیام/
نظر دهید