رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی:
توانبخشی بدون بیمه، ناتمام میماند/ کاهش عوارض ناتوانی با مداخلات تیمی؛ هدف اصلی کنگره توانبخشی کودکان
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی خواستار ورود جدی نظام بیمهای کشور به پوشش کامل خدمات توانبخشی شد و گفت: خدمات توانبخشی باید بهصورت ساختاری در نظام سلامت گنجانده شود و محوریت آن با وزارت بهداشت باشد.
.webp)
به گزارش خبرنگا وبدای دانشگاه، دکتر سیدعلی حسینی، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ، صبح امروز در نشست خبری اولین کنگره توانبخشی کودکان از برگزاری این کنگره در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشتماه در این دانشگاه خبر داد.
دکتر حسینی با اشاره به اهمیت دوران کودکی در علوم توانبخشی، اظهار کرد: سلامت و وضعیت کودکانی که در بدو تولد و روزهای ابتدایی زندگی علائم جسمی خاصی دارند، باید بهدقت بررسی شود، چراکه عواقب این شرایط میتواند در آینده کودک و خانوادهاش تأثیرگذار باشد.
رئیس علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان با بیان اینکه اختلالات دوران پیش، حین و پس از تولد دستهبندیهای مشخصی دارند، افزود: بسیاری از این اختلالات از بدو تولد توسط متخصصان قابل شناسایی هستند. اختلالات یادگیری معمولاً در دوره پیشدبستانی یا ابتدایی تشخیص داده میشوند، اما مواردی نظیر فلج مغزی از همان ابتدا قابل شناسایی هستند.
وی ادامه داد: برای درمان و بهبودی کودکان دارای ناتوانی، تیمی متشکل از متخصصان پزشکی و توانبخشی همکاری میکنند. این تیم در تلاش است با مداخلات تخصصی بههنگام، در کوتاهترین زمان ممکن اقدامات درمانی را انجام دهد. در این مسیر، از متخصصان با گرایشهای اطفال، مغز و اعصاب، روانپزشکی و غدد نیز کمک گرفته میشود.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تأکید بر اهمیت ارجاع بهموقع کودکان دارای ناتوانی برای دریافت خدمات توانبخشی، گفت: هدف ما در این کنگره، ترویج یک رویکرد تیممحور است که خروجی آن کاهش عوارض ناتوانی، زندگی عادی و استقلال کودکان دارای ناتوانی است.
بین ۵ تا ۶ درصد دانشآموزان دوره ابتدایی دچار اختلال یادگیری هستند
عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: بین ۵ تا ۶ درصد دانشآموزان دوره ابتدایی دچار اختلال یادگیری هستند که این میزان در میان پسران بیشتر از دختران است.
دکتر حسینی تصریح کرد: کودکان دارای اختلال یادگیری معمولاً دارای هوش طبیعی هستند و با تشخیص و مداخله زودهنگام، امکان درمان آنها وجود دارد. پس از ارزیابی توسط متخصصان کاردرمانی و گفتاردرمانی، این کودکان با مداخلات اداراکی–حرکتی و بینایی–فضایی، بهبود مییابند.
وی با تأکید بر لزوم پوشش خدمات توانبخشی توسط بیمه، گفت: در حالی که کاشت حلزون تحت پوشش بیمه قرار دارد و بهصورت رایگان انجام میشود، اما این اقدام بهتنهایی کافی نیست و کودک نیازمند خدمات گفتاردرمانی، شنواییشناسی و تربیت شنیداری است. فرآیند توانبخشی پس از کاشت حلزون، طولانی و هزینهبر است و اغلب خانوادهها توان پرداخت این هزینهها را ندارند. در این میان، حمایت بیمه میتواند کمککننده باشد.
دکتر حسینی از برگزاری پنلی در کنگره با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، مدیران بیمه سلامت و معاونان وزارت بهداشت خبر داد و گفت: در این پنل، مسائل و چالشهای حوزه توانبخشی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
ارائه خدمات توانبخشی دچار پراکندگی است
این پژوهشگر حوزه توانبخشی در پاسخ به پرسشی درباره نبود متولی مشخص برای توانبخشی در نظام سلامت کشور، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات توانبخشی دچار پراکندگی است و نهادهایی چون وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، هلالاحمر، آموزش و پرورش استثنایی و بنیاد شهید هرکدام بخشی از وظایف را برعهده دارند.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تأکید بر اینکه این دانشگاه قطب توانبخشی کشور است، گفت: خدمات توانبخشی باید بهصورت ساختاری در نظام سلامت گنجانده شود و محوریت آن با وزارت بهداشت باشد.
وی افزود: در حالی که در وزارت بهداشت دو حوزه بهداشت و درمان دارای معاونت هستند، حوزه توانبخشی تنها در حد یک اداره زیرمجموعه معاونت درمان مدیریت میشود. این در حالی است که زنجیره سلامت در کشور بدون توانبخشی کامل نمیشود.
دکتر حسینی در پایان اظهار کرد: در بیمارستان توانبخشی رفیده، که تنها بیمارستان تخصصی توانبخشی کشور است، با کمک متخصصان توانبخشی، بیمارانی که بهصورت افقی مراجعه میکنند، به شکل عمودی ترخیص میشوند. با توجه به میزان بالای تصادفات، سوانح و روند روبهرشد سالمندی، باید بهصورت جدی در جهت تقویت جایگاه توانبخشی در نظام سلامت کشور گام برداریم.
پایان پیام/
نظر دهید