به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی: بیماری آلزایمر، قابل پیشگیری است
عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : بیماری آلزایمر، قابل پیشگیری است بطوریکه از هر 10 نفر سالمند بالای 60 سال، 9 نفر میتوانند از ابتلا به بیماری آلزایمر درامان بمانند.
عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : بیماری آلزایمر، قابل پیشگیری است بطوریکه از هر 10 نفر سالمند بالای 60 سال، 9 نفر میتوانند از ابتلا به بیماری آلزایمر درامان بمانند.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر "احمد دلبری" که دارای مدرک دکتری تخصصی سالمندشناسی است، در گفت وگو با خبرنگاران ، درباره راههای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر اظهارداشت: " مراقبت از سلامتی قلب ، فعال نگهداشتن مغز و انجام حرکات ورزشی " سه عامل موثر در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر است .
******
مراقب سلامتی قلب خود باشیم
وی توضیح داد: باید مراقب سلامت قلبمان باشیم، چرا که هر چه قلب سالمتری داشته باشیم، به همان میزان سلامت مغزمان را تضمین کردهایم.
دکتر دلبری با اشاره به اینکه میان سلامت قلب و مغز رابطه مهمی وجود دارد، افزود: بیماریهای قلبی ـ عروقی یکی از عوامل مهم و مستعدکننده ابتلا به آلزایمر است و لذا ، کنترل و بررسی منظم سلامت قلب، فشار خون، کلسترول، قند خون و تعادل وزن از سنین پایین میتواند مانع ابتلا به آلزایمر از 60 سالگی به بعد شود.
وی تاکید کرد: در صورت مشاهده هر گونه علائم غیرعادی در ناحیه قلب، حتما به پزشک مراجعه شود تا مشکلات احتمالی قبل از جدی شدن بررسی و درمان شود. هرچه زیان وارد شده به عروق (مشتمل بر عروق داخل مغز) سریع تر تحت درمان قرار گیرد، عوامل خطرساز محدودتر میشوند و در نتیجه احتمال آسیب به عملکرد سلولهای مغزی کاهش مییابد.
وی افزود: با وجود تأکید بسیاری از متخصصان مبنی بر پرهیز از مصرف سیگار، متاسفانه بسیاری گمان میکنند، این توصیهها به خاطر کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی است در صورتی که تحقیقات نشان میدهد، 14 درصد مبتلایان آلزایمر سابقه مصرف سیگار دارند.
******
مغزمان را فعال نگه داریم
دکتر دلبری همچنین اظهارداشت : مطالعات نشان میدهد، افزایش سن مانعی برای رشد و ساخت ارتباطات جدید مغز انسان نیست و تا زمانی که مغز با فعالیتهای جدید و چالش برانگیز، مشغول نگه داشته شود، با وجود کاهش سلولهای مغزی در سالمندی ، ریسک ابتلا به آلزایمر نیز کم میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره فعالیت پیشنهادی به میانسالان و سالمندان نیز گفت: این افراد باید مغز خود را با انجام فعالیتهای اجتماعی پیچیده، متنوع، مداوم و سرگرمکننده به چالش بکشانند.
بگفته وی ، ارتباطات خانوادگی، بازی کردن، دورهمیهای دوستانه، شرکت در کلاسهای هنری، حل کردن جدول کلمات متقاطع، پازل، سودوکو و هر چیزی که باعث افزایش ارتباطات مغزی شود، برای پیشگیری از بیماری آلزایمر مفید است.
******
ورزش ، راهکاری ضد آلزایمر
دکتر دلبری همچنین درباره ضرورت انجام ورزش منظم و تاثیر آن بر پیشگیری از آلزایمر گفت: اخیراً توجه خاصی به اهمیت فعالیت ورزشی بر سلامت مغز و عملکرد ذهنی شده است. در سالمندی، افزایش جریان خون مغز به دنبال فعالیت ورزشی به عنوان بهترین راهبرد ارتقا ی سلامت جسم و روان شناخته میشود که منجر به بهبود عملکرد شناختی و مغزی خواهد شد.
این محقق و عضو هیات علمی دانشگاه افزود: ورزش ، مخصوصا در دوران سالمندی باعث افزایش جریان خون در مغز میشود. بهبود عملکرد مغز و حافظه به دنبال فعالیت ورزشی باعث ایجاد سلولهای مغزی و ایجاد سازگاریهای عصبی در نواحی مختلف مغز میشود. این فرآیند نقش اساسی در انجام فعالیتهای شناختی، یادگیری و عملکرد حافظه دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، فعالیت ورزشی منظم باعث افزایش سطح ترشح عوامل مخل نوروتروفیک (BDNF) و بویژه سبب رشد عصبی مشتق شده از مغز میشود که در تقویت حافظه و یادگیری نقش بسیار مهمی دارند.
دکتر دلبری تاکید کرد: انجام ورزش به مدت 150 تا 300 دقیقه در هفته، نه تنها مانع افزایش فشار خون، کاهش سطح کلسترول خون و چاقی میشود بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را بشدت کاهش میدهد و سالمندان میتوانند همچنان زندگی شاد بدون آلزایمر داشته باشند.
وی افزود: تلفیق برنامه ورزشی منظم و رژیم غذایی استاندارد میتواند باعث بهبود و مدیریت بهتر بیماریهای مزمن در دوره سالمندی شود.
انتهای پیام /