فناوری هستهای ایران نماد افتخار و پیشرفت کشور است
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: فناوری هستهای ایران نماد افتخار و پیشرفت کشور است و باید بابت این فناوری به خودمان ببالیم.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، بسیج جامعه پزشکی به مناسبت روز فناوری هستهای، مراسمی را با حضور دکتر بهجت قاسمی عضو هیئت علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید مجید شهریاری، دانشمند هستهای کشورمان برگزار کرد.
دکتر سید علی حسینی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این برنامه با اشاره به اهمیت فناوری هستهای در توسعه کشور و نقش مهم و سازنده دکتر شهریاری در این زمینه گفت: این روزهها که در بخش انرژی کشور شاهد ناترازی هستیم، می توان به اهمیت فناوری هستهای در تولید برق کشور پی برد. کشورهای دارای فناوری هستهای بابت در اختیار داشتن آن ، به خودشان میبالند، همانطور که ما ایرانیان به داشتن آن میبالیم.
وی ادامه داد: با وجود دانشمندانی چون شهید شهریاری و دیگر اساتید این حوزه، فناوری هستهای در کشورمان توسعه یافت و امروز همه دنیا میداند که ایران ، صاحب فناوری و دانش هستهای است.
دکتر حسینی تصریح کرد: علیرغم فعالیت صلحآمیز کشورمان در عرصه فناوری هستهای و دانش بومی که توسط دانشمندان شکل گرفته، اما برخی کشورها علیه این فعالیتها نقشهها و برنامهها میچینند. و این نشان از اهمیت و کار بزرگی است که انجام دادهایم.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با اشاره به گسترش دانش توانبخشی به برکت انقلاب اسلامی گفت: تا پیش از انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی ، دانش توانبخشی رشد چنانی نداشت اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و مسائل بعد از جنگ، علوم توانبخشی با توجه به نیاز و شرایط کشور، توسعه یافت.
وی ادامه داد: در حال حاضر در میان کشورهای منطقه، اندیشمندان و اساتید و مراکز علمی توانبخشی ایران پیشگام هستند و تدریس دانشجویان و متخصصان کشورهای منطقه بر عهده اساتید ایرانی است.
دکتر حسینی تصریح کرد: دکتر شهریاری و سایر شهدای والامقام، قهرمانانی هستند که الگوی توسعه و پیشرفت کشور به شمار میروند.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از زحمات دکتر کیانوش عبدی و بسیج جامعه پزشکی بابت برگزاری این جلسه تقدیر کرد.
فشارهای قدرتهای جهانی اهمیت فناوری هستهای کشورمان را نشان میدهد
در ادامه این جلسه بهجت قاسمی عضو هیئت علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید مجید شهریاری، دانشمند هستهای کشورمان به بیان خاطرات خود پرداخت و افزود: گاهی شرایط کاری شهید شهریاری به گونهای بود که دیدارهای من در ملاقات با ایشان در دفتر دانشکده موکول میشد، در واقع در فاصله استراحت بین کلاسهای درس که محدود و کوتاه بود، فرصتی برای دیدار با ایشان فراهم میشد.
عضو هیئت علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی با تشریح ابعاد مختلف انرژی هستهای ، گفت: اینکه قدرتهای جهانی بابت دست یافتن کشورمان به فناوری و هستهای، به ما فشار میورند ، نشان از اهمیت و اقدام دانشمندان و مسئولان کشور دارد.
وی ادامه داد: بایت فناوری هستهای، هزینههای سنگینی پرداخت کردهایم، تحریمها و هزینههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از آن، تهدیدات قدرتهای جهانی و شهادت دانشمندان هستهای بخشی از این هزینههاست.
بهجت قاسمی تصریح کرد: فناوری هستهای در ابعاد نظامی، تولید انرژی برق، مصارف صنعتی و تولید رادیو داروها کاربرد دارد. در زمینه نظامی با وجود فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت بمب اتمی وجود دارد و تکلیف این موضوع مشخص است.
عضو هیئت علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: اما در حوزه تولید انرژی ، هم اکنون در نیروگاه بوشهر شاهد تولید برق و تامین بخشی از انرژی کشور هستیم، علیرغم گران بودن این نوع از تولید انرژی اما تولید برق آن پایدار نسبت به انرژی فسیلی پایدارتر است.
وی افزود: در حوزه رادیو داروها نیز کشورمان پیشرفتهای فراوانی داشته، این داروها در تشخیص و درمان برخی سرطانها و داروها موثر هستند.
بهجت قاسمی عضو هیئت علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید مجید شهریاری، دانشمند هستهای کشورمان است که هشتم آذر سال ۱۳۸۹ مورد ترور عوامل موساد در تهران قرار گرفت. در این حادثه همسر شهید شهریاری نیز او را همراهی میکرد و حضور او در ماشینی که مورد حمله قرار گرفت، باعث مجروحیت شدید وی شد.
پایان پیام/
نظر دهید