همایش بزرگداشت روز جهانی توانیابان؛
مشاور عالی سازمان بهزیستی: از فردا، باید چند قدم جدیتر برداریم
دکتر احمد دلبری، مشاور عالی سازمان بهزیستی کشور، با حضور در جمع اساتید، دانشجویان و فعالان حوزه توانبخشی، بر لزوم بازنگری در نگاه جامعه و دولت به توانیابان تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، همایش بزرگداشت روز جهانی توانیابان با عنوان «امروز، چند قدم…» در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، دکتر احمد دلبری، مشاور عالی سازمان بهزیستی کشور، با حضور در جمع اساتید، دانشجویان و فعالان حوزه توانبخشی، بر لزوم بازنگری در نگاه جامعه و دولت به توانیابان تأکید کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: چرا عنوان همایش «امروز، چند قدم…» برای این روز انتخاب شده است؟ این عنوان نمادین و تأثیرگذار، ما را به یک پرسش جدی سوق میدهد: امروز برای توانیابان چه قدمهایی برداشتهایم و فردا قرار است چه گامهایی برداریم؟ این روز فقط یک مناسبت تقویمی نیست؛ بلکه دعوتی است به بازنگری در مسیر توانمندسازی واقعی افراد دارای معلولیت.
مشاور عالی سازمان بهزیستی کشور با تشریح رویکرد جدید سازمان بهزیستی در قبال توانیابان ، تصریح کرد: رویکرد سازمان، حرکت از حمایت صرف به سمت توانمندسازی مبتنی بر مشارکت، عزت و استقلال است. ما باور داریم توانیابان باید نه در حاشیه، بلکه در متن تصمیمگیریها و برنامهریزیهای اجتماعی حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اقداماتی که از امروز میتوان انجام داد، افزود: بهطور مشخص میتوان به چند گام کلیدی اشاره کرد: از دولت انتظار میرود که موانع ساختاری، فرهنگی و ارتباطی را برای حضور فعال توانیابان از میان بردارد.دانشگاهها باید بستر تولید دانش کاربردی با مشارکت خود توانیابان را فراهم کنند.جامعه و خانوادهها باید نگاه خود را از ترحم به همراهی تغییر دهند و توانیابان عزیز نیز باید همچنان با امید، پیگیر حقوق خود باشند و با اعتماد به نفس مسیر رشد را ادامه دهند.
دکتر دلبری در پایان تصریح کرد: درود میفرستم به همه توانیابانی که با وجود محدودیتها، ما را به قدرت بیپایان روح انسان یادآوری میکنند. مسئولیت ماست که مسیر حرکت آنها را تسهیل کنیم، نه آنکه مانعی برای آن باشیم.
در این همایش دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به تشریح شرایط توانیابان در کشور پرداخت و تاکید کرد: برای حل مسائل کشور به رسمیت شناختن مشکلات و سپس همکاری و هماهنگی آحاد جامعه امری مهم و ضروری است.
پایان پیام/
نظر دهید