• 1402/08/08 - 11:46
  • - تعداد بازدید: 236
  • - تعداد بازدیدکننده: 236
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

وبینار یک روزه پدافند زیستی در نظام سلامت برگزار شد

وبینار یک روزه پدافند زیستی در نظام سلامت، به همت اداره پدافند غیرعامل دانشگاه، گروه و مرکز تحقیقات سلامت در بلایا و فوریت‌ها به مناسبت هفته پدافند غیرعامل، یکشنبه 7 آبان ماه سال جاری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزارشد.

 دکتر سید علی حسینی رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تبریک هفته پدافند غیر عامل، در مراسم افتتاحیه وبینار یک روزه پدافند زیستی در نظام سلامت با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: با توجه به موقعیت ویژه ژئوپلیتیکی منحصر به فرد ایران و دستیابی به فناوری هسته‌ای و حضور در عرصه‌های لبه دانشی در سطح جهان، تهدیدات پیدا و پنهان، علیه  کشورمان افزایش یافته و از جمله مهمترین تهدیدات متوجه کشور ایران، تهدیدات زیستی می‌باشد.

وی افزود: تهدیدات زیستی که به عنوان یکی از سلاح‌های کشتار جمعی مورد توجه قرار گرفته، امروزه به یک تهدید عمومی تبدیل شده و ممکن است علاوه بر نظامیان، سلامت و زندگی شهروندان بی دفاع را نیز در معرض تهدید جدی قرار دهند.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تاکید بر اهمیت این موضوع گفت: در وقوع تهدیدات زیستی، تشخیص درست و به موقع و مقابله سریع می تواند منجر به حفظ منابع و زیرساخت‌های حیاتی کشور، اعم از منابع انسانی، زیرساخت‌های اقتصادی و جلوگیری از وقوع بحران‌های زیستی و پیشگیری از آسیب شود.

وی اظهار کرد: لازمه این امر شناخت ابعاد مختلف تهدیدات زیستی به ویژه اشکال نوین و نوظهور آن و نیز ارتقاء توانمندی‌های لازم در چرخه پدافند زیستی در کشور و هماهنگی های درون و برون سازمانی می‌باشد.

دکتر حسینی گفت:خوشبختانه  این وبینار که  با هدف تبیین تهدیدات نوین در حوزه پدافند زیستی و تحلیل خطر آن و نیز تاثیرات تغییر اقلیم بر بروز و شیوع بیماری‌ها و مرور درس آموخته‌های مدیریت حوادث زیستی مانند کرونا و به همت اداره پدافند غیرعامل دانشگاه و گروه و مرکز تحقیقات سلامت در بلایا و فوریت‌ها به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار می‌شود، می تواند نتایج خوبی را به مخاطبان ارائه کند تا  بتوانیم در مواجه با تهدیدات، شاهد پاسخ های درست، اصولی و موثر باشیم.

دکتر جواد شجاع فرد استادیار گروه آموزشی سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در وبینار یک روزه پدافند زیستی در نظام سلامت  گفت: با عنایت به اهداف و رسالت نظام سلامت، یکی از مسائل مهم این حوزه، مدیریت تهدیدات و حوادث زیستی است و برگزاری این وبینار، می تواند نقش موثری در تغییر و بهبود آگاهی، نگرش و عملکرد مدیران و کارکنان نظام سلامت ایفا کند.

با عنایت به تجارب ارزشمند نظام سلامت در مدیریت همه گیری کووید 19، لازم است این تجارب و درس آموخته ها، تبیین، مستند سازی، ثبت و منتشر شود تا به عنوان چراغ راهی در مدیریت حوادث مشابه، مورد بهره برداری قرار گیرد.

 رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: رصد دائمی تهدیدات و پایش مخاطرات، تشخیص سریع و هشدار به موقع، می تواند باعث کاهش اثر تهدید، پاسخ به موقع و تسهیل بازیابی و بازتوانی شود.

دکتر مهرداد فرخی استاد و مدیر گروه سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه، ضمن تشریح نقش تغییر اقلیم در تغییر الگوهای بیماریها، مهمترین سناریوهای تغییر اقلیم و نقش مداخلات انسان در این سناریو ها را تبیین کرد و افزود: باید نگرشی واقع بینانه نسبت به تهدیدات زیستی داشته باشیم و برگزاری این رویدادهای علمی می تواند به این مهم کمک نماید و لازم است با برنامه ریزی مناسب این رویداد علمی تکرار گردد.

گفتنی است در وبینار یک روزه پدافند زیستی در نظام سلامت، موضوعاتی نظیر نقش تغییر اقلیم در تهدیدات زیستی، تهدید شناسی، تحلیل خطر، بیماریهای مشترک انسان و دام، تبیین درس آموخته های مدیریت کووید و نقش و کارکردهای رصد خانه اجتماعی کووید در تهدیدات زیستی توسط اعضای هیات علمی گروه و مرکز تحقیقات سلامت در بلایا دانشگاه ارائه شد.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم خبر : گلرخ

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 27423
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: